Město Kroměříž zřídí sběrné místo na dary pro poškozené tornádem
25. června 2021 Rubrika A

Město Kroměříž zřídí sběrné místo na dary pro poškozené tornádem

Kroměřížská radnice zřídí sběrné místo, na které budou moci občané nosit dary pro obyvatele obcí z Břeclavska a Hodonínska poškozené čtvrtečním tornádem. Sběrné místo bude otevřeno ve sportovní hale Slavia v Kotojedské ulici od pondělka 28. června do středy 30. června, vždy od 12 do 17 hodin.

zboreny_dum_ilustracni_foto

Podle informací z Jihomoravského kraje tornádem poškození lidé uvítají elektrocentrály, trvanlivé potraviny, čistící prostředky, hygienické potřeby, věci pro domácnost, oblečení pro děti, hygienické potřeby pro seniory i úklidové a dezinfekční prostředky, jako jsou metly, lopaty, čisticí prostředky a tak dále.

„Vybrané věci město poté odveze do tornádem poničených obcí podle pokynů Jihomoravského kraje,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Kromě sbírky výše zmíněných předmětů vedení města připravuje také finanční pomoc pro poškozené obce. „Kvůli tomuto bodu se v pátek 2. července sejdou zastupitelé. Představa vedení města je, že do každé tornádem poškozené obce pošleme 200 tisíc korun,“ uzavřel Němec.

Občané, kteří by sami chtěli pomoci finančně, mohou poslat peníze prostřednictvím sbírky Českého červeného kříže na účet 333999/2700 (variabilní symbol 2101) nebo prostřednictvím sbírky Diecézní charity Brno, a to buď libovolnou částkou zaslanou na účet 4211325188/6800 (variabilní symbol 2002) nebo dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS DCHB 30 (30 korun), DMS DCHB 60 (60 korun) nebo DMS DCHB 90 (90 korun).