Mobilní hospicová péče

Vážení a milí, právě nyní jsme měli možnost sledovat v hlavním zpravodajství Události  na ČT 1 reportáž na téma mobilní hospicové péče. Ráda bych připomenula, že mobilní hospicovou péči – tedy ať už se tato péče nazývá jakkoli a skrývá se pod různými kódy pojišťoven – charitní Domácí zdravotní péče provádí 26 let. Tedy od vzniku Charitních služeb.

Domácí zdravotní péče (tedy zkušené registrované zdravotní sestry) zajíždí k pacientům každý den, i ve večerních hodinách, o svátcích a víkendech. Tato péče je ordinována lékařem – praktickým lékařem nebo lékařem v nemocnici (nemocnice místní, nebo kterákoli – Brno, Zlín…). Důležitým bonusem je spolupráce s dalšími charitními službami – Charitní pečovatelskou služnou, Osobní asistencí, pobytovou odlehčovací službou, Sociální poradnou, a další. Neodmyslitelná je také duchovní péče prostřednictvím pastoračního asistenta nebo místních kněží.

A pro vás je důležitá informace – tato péče je hrazená ze zdravotních pojišťoven a je pro Vás bezplatná! Je zcela nepřípustné za zdravotní péči cokoli hradit a nenechte se zmást politikou komerčních agentur, které si tyto úkony nechávají proplatit např. smlouvou nebo dohodou a často to jsou nezanedbatelné částky.

Charitní Domácí zdravotní péče je tu pro Vás a bezplatně, máme vybavení – oxygenátory, infuzní a výživové pumpy, polohovací postele a hlavně – ochotný a vstřícný zdravotní personál! Na základě Vašich potřeb se chceme nadále rozvíjet a zlepšovat naši péči!

Anna Valachová, ředitelka Charity Kroměříž a tým zdravotních sester Domácí zdravotní péče