SOCIÁLNÍ PRACOVNICE / SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK

Hledáme pracovníka na pozici sociální pracovnice / sociální pracovník do Sociální poradny .

Vánoční balíček pro děti na Ukrajině

Jako každý rok připravujeme pro naše příznivce možnost obdarovat konkrétní ukrajinské dítě z chudých rodin nebo z dětských domovů. Pro letošní rok čeká na obdarování celkem 414 dětí ze čtyř měst -Ternopil, Kolomyja, Lopatyn a Bortnyky. Balíček smí vážit maximálně 4 kg. Cena balíčku do 1 200 Kč. Prosíme, z důvodů potíží na celnici nedávejte do balíčku potraviny (ani čokoládu nebo bonbony).

Dny duševního zdraví

Na 10.10. každoročně připadá Světový den duševního zdraví. Můžeme se dočíst, že bychom se měli nalézt alespoň chvíli na duševní pohodu, klid, naučit se zvládat stres a každodenní shon. Řešení, jak na to jsou různá. Sociální rehabilitace Zahrada však v tento den uspořádala v Knihovně Kroměřížska blok přednášek na téma Syndromu vyhoření a Vlivu drog na duševní zdraví. Účastníci, kteří přišli, tak byli těmi, co si v tento významný den čas pro duševní hygienu a edukaci udělali.

Tesák - Kelčský Javorník

Teambuilding vedoucích pracovníků Charity Kroměříž
Kelčský Javorník je 865 metrů vysoká hora v Hostýnsko-vsetínské hornatině a je to nejvyšší vrchol Hostýnských vrchů. Říká wikipedie. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 893 m.n.m. jsme mohli vidět Hostýnské vrchy, Jeseníky s Pradědem, Kralický Sněžník, Beskydy, Javorníky a Vsetínské vrchy, hrad Buchlov a Chřiby, Vizovické vrchy, ale i Malou Fatru, Bílé Karpaty a Povážský Inovec. V dálavě byl mlžný opar, tak jsme si něco museli domyslet.

Inspirativní konference pro seniory

Dne 3.10. 2018 jsme měli milou příležitost se prezentovat na akci s názvem „Inspirativní konference pro seniory“, kterou pořádaly  Sociální služby města Kroměříže, p. o.
Senioři kromě kulturního zážitku mohli získat informace, které jim mohou pomoci zkvalitnit jejich život a rozšířit  povědomí o existujících sociálních a zdravotních službách na Kroměřížsku.

Bylo to pro nás příjemné setkání.

Sbírka na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Výstava - Dny duševního zdraví 2018

Charitní dny a DNY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ 2018
Výstava obrazů umělce pana V. P. aneb Můj svět na papíře

Srdečně vás zveme do restaurace Radniční sklípek
1.10. 2018 do 31.10. 2018

Zvýšení kvality péče o umírající v domácím prostředí

Máte chuť pomáhat pohybem ?
Kromě pohybu a aplikace EPP v mobilu už nic víc nebudete potřebovat .
Očekávejte prosím naše inforame o spuštění aplikace na FB a webových stránkách .

Zatím si ji můžete stáhnout do mobilu .

Pozvánka na den otevřených dveří CHDPS

Den otevřených dveří se koná v pátek 21.9.2018 od 14 hodin v CHDPS .

Prázdninové loučení

Prázdninové loučení proběhne 21.9.2018 od 14 do 18 hodin v prostorách Dětského světa Floria Kroměříž .