13. ROČNÍK ODBORNÉ KONFERENCE

Vážená paní, vážený pane,

dovolujeme si Vás pozvat na 13. ročník Mezinárodní odborné konference Kontaktního centra Plus Kroměříž pořádané u příležitosti Mezinárodního dne boje proti drogám. Letošní ročník je výjimečný, slavíme 20. výročí. Téma konference je „Z drog zpět do života“. Konference se uskuteční v pátek 21. 6. 2019 Domu kultury Kroměříž (Tovačovského 2828, Kroměříž 767 01).

Půjčování kompenzačních pomůcek

Změna provozní doby půjčování kompenzačních pomůcek

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Prázdniny na kolečkách 2019

Tak se nám to díky Vám povedlo!

Letos v létě již po čtvrté v řadě vyjíždíme s Prázdninami na kolečkách!

Létající čítárna s duší

Sociální rehabilitace Zahrada plánuje zřídit ve vestibulu budovy Na Kopečku 1480 v Kroměříži bezplatné půjčování knih – tzv. veřejnou knihovnu pro potěchu duše.

Zdravotní sestra

Hledáme pracovníka na pozici Zdravotní sestry do Charitního domu pokojného stáří .

Postní almužna 2019

Stejně jako v uplynulých letech bude i letos v naší Arcidiecézi probíhat Postní almužna .

Certifikát pro Kontaktní a poradenské centrum Plus

Kontaktní a poradenské centrum Plus pro uživatele drog a jejich blízké více než úspěšně prošlo certifikačním řízením Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a získalo Certifikát pro odbornou působnost na nejdelší možnou dobu - tedy na 4 roky, s platností do února 2023!

Mobilní hospicová péče

Vážení a milí, právě nyní jsme měli možnost sledovat v hlavním zpravodajství Události  na ČT 1 reportáž na téma mobilní hospicové péče. Ráda bych připomenula, že mobilní hospicovou péči – tedy ať už se tato péče nazývá jakkoli a skrývá se pod různými kódy pojišťoven – charitní Domácí zdravotní péče provádí 26 let. Tedy od vzniku Charitních služeb.

Obnošené oděvy

Prosíme, velmi uvítáme, pokud nám donesete obnošené oděvy, které už nevyužijete .