Pomáhejte pohybem

MÁTE RÁDI POHYB ?

BĚHÁTE, CHODÍTE, JEZDÍTE NA KOLE ?

Můžete mi pomoci!

Stáhněte si do mobilu EPP POMÁHEJTE POHYBEM a pro sebe i pro mne uděláte velké věci!

„Jmenuji se Honza, je mi 22 let. Dokončil jsem 4. roč. Obchodní akademie v Kroměříži a nyní studuji na pomaturitním denním studiu AJ. Zajímá mne informatika, navštěvuji PC kurzy a rád bych v budoucnu pomáhal handicapovaným lidem s kurzy PC. Bohužel sám mám také větší handicap, jsem po DMO. Následkem této nemoci mám celoživotní tělesný a zrakový handicap. Jen díky velkému úsilí, cvičení, ortopedickým zákrokům, můžu na krátké vzdálenosti chodit o francouzských berlích.

Mé vážné zdravotní problémy vznikly následkem předčasného narození. Mám ztuhlé spastické svaly, které mi brání v běžném pohybu, navíc ohrožují důležité klouby. Jedinou cestou ke zlepšení chůze je stálá rehabilitace, protahování svalů, nutností v mém případě byly i ortopedické operace. Každý den se svým tělem svádím „boj“o každý krok, o každé další zlepšení mé chůze.
Při léčbě v Klimkovicích jsem vyzkoušel novinku–zázrak jménem Walkaid. Jde velmi zjednodušeně o manžetu s elektrodami, které stimulují poškozenou nervovou dráhu dolní končetiny a výrazně pomáhají při chůzi, zlepšují výkon, v klidu dokonce provádí cvičení ochrnuté končetiny.
Překážkou v dostupnosti je bohužel velmi vysoká cena 129000 Kč, z nichž 87000 Kč bych rád získal přes EPP. Terapie je více než skvělá, činí opravdu zázraky, které vedou k neobyčejně „obyčejné chůzi“.

Děkuji Honza Laurenčík